mandag den 23. december 2013

Crumble kage med hindbær og hasselnødder/mandler

Ingredienser
  • 300 g mel
  • 200 g smør
  • 100 g sukker
  • 1 tsk vanilje sukker
  • 1 tsk bagepulver
  • Ca. 400g hindbær
  • En håndfuld hakkede hasselnødder og/eller mandler

Fremgangsmåde
  1. Start med at vaske hindbærene
  2. Smelt smørret og hæld det over i en skål, hvor det røres sammen med sukker og vanilje sukker.
  3. Herefter røres mel og bagepulver i lidt af gangen indtil kagedejen bliver til crumble.
  4. Hæld cirka 2/3 dele af dejen i en springform med bagepapir og tryk den ned i formen og lidt op af siden. Anret herefter med hindbærene ovenpå dejen, så de er spredt ud over bunden. Drys med de hakkede hasselnødder.
  5. Brug den sidste 1/3 del af dejen til at smuldre over hindbærene, så de bliver en smule dækket.
  6.  Bag kagen i ovnen ved 160 grader i cirka 40-45 minutter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar