søndag den 5. januar 2014

Citron mousse

Til ca. 15 CupCakes

Ingredienser
  • 1 citron (skal og saft)
  • 1/4 L fløde (oma flødealternativ, til piskning og mad) Denne giver en fantastisk konsistens og skiller ikke.
  • 2 spsk. sukker


Fremgangsmåde
  1. Riv skallen fra citronen ned i en lille gryde/kasserolle, pres herefter citronsaft ned i gryden og tilsæt sukker.
  2. Sæt over at koge. Citronmassen skal koges ind til ca. halvdelen af den oprindelige masse. Jo mere indkogt den er, jo mindre skal man anvende, da citronenen bliver koncentreret og jo mindre væske tilsættes i fløden.   
  3. Pisk fløden til flødeskum.
  4. Når citron massen er indkogt, køles den let af, finger lunken gerne koldere. Dog ikke så kold at, den har sat sig, og er blevet til en meget tyk sirup. hvis det skal kan den varmes let op igen. 
  5. Citronmassen vendes forsigtigt i flødeskummen.
  6. Citron moussen sættes på køl min 30 min, gerne længere. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar