Mængde: ca. 12 cupcakes
Ingredienser
- 125 g blødt usaltet smør
- 175 g sukker
- 2 tsk vaniljeessens eller korn fra 1 vaniljestang
- 3 æg (stuetemperatur)
- 225 g mel
- 1½ tsk bagepulver
- knivspids salt
- 0,8 dl fløde (stuetemperatur)
Fremgangsmåde
- Bland mel, bagepulver og salt i en skål og sæt til side.
- Rør smør og sukker luftigt i køkkenmaskine (brug kun lav-medium speed hele vejen igennem). Hvis man bruger vaniljekorn skal de i blandingen her.
- Tilsæt 1 æg ad gangen. Rør imellem og husk at skrab siderne.
- Tilsæt melblandingen sammen med fløden og vaniljeessens, hvis dette bruges. Rør til det lige er blandet, men ikke mere end det.
- Kom dejen i formene og bag i 30-35 min. ved 170˚C.
- Når de er bagt kan nogle have en “revne” i toppen. Hvis dette er tilfældet kan man presse ned på cupcaken med bagsiden af en ske, med det samme efter de er taget ud af ovnen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar