søndag den 5. januar 2014

Vanilje CupCakes

Mængde: ca. 12 cupcakes
 
Ingredienser
  • 125 g blødt usaltet smør
  • 175 g sukker
  • 2 tsk vaniljeessens eller korn fra 1 vaniljestang
  • 3 æg (stuetemperatur)
  • 225 g mel
  • 1½ tsk bagepulver
  • knivspids salt
  • 0,8 dl fløde (stuetemperatur)


Fremgangsmåde
  1. Bland mel, bagepulver og salt i en skål og sæt til side.
  2. Rør smør og sukker luftigt i køkkenmaskine (brug kun lav-medium speed hele vejen igennem). Hvis man bruger vaniljekorn skal de i blandingen her.
  3. Tilsæt 1 æg ad gangen. Rør imellem og husk at skrab siderne.
  4. Tilsæt melblandingen sammen med fløden og vaniljeessens, hvis dette bruges. Rør til det lige er blandet, men ikke mere end det.
  5. Kom dejen i formene og bag i 30-35 min. ved 170˚C.
  6. Når de er bagt kan nogle have en “revne” i toppen. Hvis dette er tilfældet kan man presse ned på cupcaken med bagsiden af en ske, med det samme efter de er taget ud af ovnen.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar