tirsdag den 20. august 2013

Macarons, første gang

Ingredienser
  • 120 g mandelmel
  • 220 g flormelis
  • 100 g æggehvider
  • 25 g sukker
  • evt. 15 g kakao, hvis du ønsker en chokoladeudgave

Fremgangsmåde
  1. Smut mandlerne og tør / rist dem let i ovnen ved 175 grader. Blend dem til en meget fin mandelmel. Bland mandelmelet med flormelis til det er helt sammenblandet.
  2. Pisk en marengs af æggehviderne og sukkeret og vend mandelblandingen i. Hvis de skal farves, så tilsæt pastafarve nu.
  3. Fyld marengsmassen i en sprøjtepose med en rund tyl og sprøjt marengsen ud på størrelse med en 5-krone på et stykke bagepapir. Det er vigtigt, at de bliver ens i størrelserne, da de senere skal parres to og to. Hvis man ikke ønsker blyantsstreger på bagsiden af sine kager, kan man bare vende bagepapiret om, så man stadig kan se cirklerne.
  4. OBS lad marengsen stå og hvile i mindst ½ time til massen føles fast og ikke klistrer.
  5. Sæt bagepladen i en forvarmet ovn på 140 grader i ca. 15 minutter. Hold endelig øje med kagerne, da de ikke må tage farve. Lad kagerne køle af på bagepladen. Hiver du dem af med det samme knækker de eller bunden ryger af. Når de er kølet af, så fjern dem forsigtigt fra bagepapirer, så de ikke går i stykker.
  6. Når de er helt kolde fyldes de.







Ingen kommentarer:

Send en kommentar