mandag den 26. august 2013

Appelsin mousse

Til ca. 30 CupCakes

Ingredienser
  • 3 Appelsiner (skal og saft)
  • ½ L fløde (oma flødealternativ, til piskning og mad) Denne giver en fantastisk konsistens og skiller ikke.
  • 4 spsk. sukker


Fremgangsmåde
  1. Riv skallen fra appelsinerne ned i en lille gryde/kasserolle, pres herefter appelsinsaft ned i gryden og tilsæt sukker.
  2. Sæt over at koge. Appelsinmassen skal koges ind til ca. halvdelen af den oprindelige masse. Jo mere indkogt den er, jo mindre skal man anvende, da appelsinen bliver koncentreret og jo mindre væske tilsættes i fløden.   
  3. Pisk fløden til flødeskum.
  4. Når appelsin massen er indkogt, køles den let af, finger lunken gerne koldere. Dog ikke så kold at, den har sat sig, og er blevet til en meget tyk sirup. hvis det skal kan den varmes let op igen. 
  5. Appelsinmassen vendes forsigtigt i flødeskummen.
  6. Appelsin moussen sættes på køl min 30 min, gerne længere.   

Ingen kommentarer:

Send en kommentar