onsdag den 31. juli 2013

Gulerodsboller med solsikkekerner

Synes lige kæresten skulle have lidt lækkert til frokost, så hoppede lige i køkkenet, og lavede nogle gulerodsboller. Det skal jo være lidt 'sundt' engang imellem.

Opskriften egner sig til 18 store boller eller ca. 25 små. 

Ingredienser
  • 100 g gær
  • 5 dl lunkne vand
  • 1 dl olie
  • 4 tsk salt
  • 4 spsk sukker
  • Ca. 1 kg mel
  • 2  æg
  • 200 g revne gulerødder (det er ca. 3 gulerødder alt afhængig af størrelse)
  • 100 g solsikkekerner


Fremgangsmåde
Opløs gæren i en stor skål. Tilsæt herefter olie, salt, sukker og til sidst mel.
Ælt dejen godt sammen, og lad den hæve tildækket i skålen til dobbelt størrelse – ca. 1 times tid.
Riv gulerødderne og mål solsikkekernerne op.
Når dejen er færdighævet, æltes den godt igennem, så alle luftbobler slås ud af dejen.
Tag dejen tilbage i skålen igen og tilsæt herefter æg, gulerødder og kerner i dejen og ælt. (Kom gerne fingrene godt ned i dejen, så det hele bliver æltet godt sammen).
Dejen er en ret klistret masse bagefter, hvorfor den heller ikke kan formes som normale boller.Tag derfor en klump dej og lægger den på en bageplade beklædt med bagepapir.
Dejen hæver meget inde i ovnen, så sørg for god plads.
Bag dem ved 225 grader i 10-15 min. til de er gyldne.
Lyder der en hul lyd, når man banker dem under bunden, er de færdigbagte.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar