mandag den 29. juli 2013

Opskrift på Lime mousse

(passer til et godt lag i en rund kage på 24-26 cm)

Ingredienser
  • 4 dl Piskefløde
  • 2 dl Creme fraîche
  • 2 dl Yoghurt Natural
  • 1 1/2 dl Sukker
  • 2 tsk Revet skal af økologisk lime
  • 1 dl Lime saft (ca. 4-6 limefrugter)
  • 6 Blade husblas

Fremgangsmåde
Læg husblassen i blød i koldt vand, ca. 30min.
Riv limeskal ned i en lille kasserolle/gryde, pres limesaften ned til skallen, og sæt det over svag varme.
Piske fløden stiv. Pisk derefter creme fraîche, yoghurt og sukker sammen ved lav hastighed, indtil sukkeret er opløst.
Kram vandet fra husblassen og smelt det i limesaft og -skal og afkøl det.
Rør husblas-limeblandingen i yoghurt-blandingen i en tynd stråle og rør hurtigt.
Vend til sidst flødeskummet i.

Cremen sættes på køl et par timer, til den er stiv nok til at lægge i kagen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar