onsdag den 23. april 2014

Christianshavner tærte a al lagkagehuset

Ingredienser

Nøddebund


  • 95 gr Hasselflager
  • 70 gr hele hasselnødder
  • 95 gr æggehvider
  • 190 gr sukker(el lyst rørsukker)
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. bagepulver
  • 37 g mariekiks(el. vanillekiks, har prøvet med digestive, men det bliver for saltet)
  • 1 tsk. salt


Jordbærskum
  • 110 g jordbær (forsende eller friske)
  • 25 g flormelis
  • 1 tsk. vanillesukker
  • 1,5 blade husblas
  • 3 dl piskefløde


Fremgangsmåde
Nøddebunden
  1. Knus mariekiks, vend derefter alle ingredienserne sammen
  2. Kom dejen i en smurt bageform
  3. Bages i 20-25 min ved 200 grader, forvarmet ovn

Jordbærskum
  1. Opvarm jordbær med flormelis og vanilje
  2. Udblød husblassen i koldt vand, ca. 20 min.
  3. Pisk fløden stiv
  4. Når jordbærrene er opvarmet tages de af varmen, blendes, og vendes med husblassen, lad det afkøle en smule, vend derefter en lille skefuld af flødeskummen i jordbærmassen derefter vendes det hele sammen med resten af flødeskummen, hvis skummen er lidt flydende så vendt med at hæld det over kagen til det har stivnet lidt.

Pyntning og servering
  1. Pynt kagen af med bær, helt efter egen fantasi.
  2. Serveres med ca. 4 timer efter fremstilling (kommer an på jordbærskummen)
Opskrift fra prinsessen på tærten

3 kommentarer:

  1. Hej :) hvor mange cm er formen du bruger til bunden :)

    SvarSlet
  2. Hej hvor mange mennesker er der til i en kage ?

    SvarSlet
  3. Kan jeg lave den idag, hvis den først skal spises imorgen? Eller skal den laves samme dag?

    SvarSlet