onsdag den 26. februar 2014

Biscotti med lime

Opskriften på ægte italienske biscotti.
Det er den klassiske italienske småkage, som serveres til kaffen på mange italienske restauranter

Ingredienser
  • 175 g smør
  • 175 g sukker
  • 3 æg
  • 2 tsk vaniliesukker
  • 350 g mel
  • 1 knivspids salt
  • 1½ tsk bagepulver
  • 125 g hakkede mandler (eller hvad men nu lyster)
  • 3 lime (skal + saft)

Fremgangsmåde
  1. Opvarm ovnen til 175 grader C.
  2. Bland smør og sukker sammen til en masse.
  3. Tilføj æg et ad gangen, pisk indtil massen bliver lettere.
  4. Bland vaniliesukker, mel, bagepulver og salt sammen i en anden skål og tilsæt melblandingen til ægge-massen.
  5. Tilsæt de hakkede mandler.
  6. Tilsæt til sidst, limeskal og saft
  7. Rør blandingen med en ske, til dejen samler sig.
  8. Ælt dejen grundigt i hånden. Del dejen i 4 dele.
  9. Rul hvert stykke til omkring 20 cm lange ruller.
  10. Læg rullerne på en bageplade (med bagepapir) 2 ruller på hver plade.
  11. Giv rullerne et let tryk. så rullerne bliver lidt fladere og lidt bredere. 
  12. Bag i ca 25 minutter i forvarmet ovn – indtil brødet er fast.
  13. Skær biscotti rullerne ud i diagonal skiver, lidt på skrå, ca 1 fingerbredde tykke,
  14. Læg skiverne på en varm bageplade med bagepapir og sæt pladerne tilbage i ovnen.
  15. Skru ovnen ned til 125 grader C. Bag dine biscotti 10-15 minutter på hver side.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar