tirsdag den 5. november 2013

Citronmåne


Man går bare ALDRIG galt i byen med en citronmåne, og slet ikke den hjemmelavet af slagsen. 

Ingredienser

Selve kagen
  • 200 g smør
  • 200 g sukker
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 3 æg
  • Skallen af to usprøjtede citroner
  • Saften af en halv citron
  • 1 vanillestang eller to tsk vanillesukker


Glasur
  • Saften af en halv citron (passende den anden halvdel af den ovenstående)
  • Flormelis til den rette konsistens nås
  • Evt. et par dråber gul frugtfarve, hvis det haves


Fremgangsmåde
  1. Smelt smørret, og stil det til side. 
  2. Riv skallen af citronerne og pres saften af den halve citron. 
  3. (Flæk vanillestangen og skrab kornene ud)
  4. Pisk æggene, sukkeret og vaniljekornene/vaniljesukkeret godt sammen, og tilsæt det smeltede smør under omrøring. 
  5. Tilsæt citronsaften og citronskallen, og vend melet og bagepulveret i dejen. 
  6. Hæld dejen i en passende rund form (f.eks. en lille springform)
  7. Bag den ved 200 grader i ca. 35 minutter, eller til der ikke hænger dej fast, når man stikker en gaffel i kagen.
  8. Lad citronkagen afkøle og vend den forsigtigt ud af formen. Overtræk kagen med glasur og lad det stivne, inden kagen skæres over i måner(halve). 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar