- 3 blade husblads
- ½ ananas
- Saft fra ½ appelsin
- 2.5 dl fløde
- 1 tsk vanillepulver
- 1 spsk. flormelis
- Gul/orange pastafarve
Fremgangsmåde:
- Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min.
- Blendt Ananas fint.
- Tilsæt frugtsaften fra appelsinen til ananasen.
- Bland vaniljekornene med flormelis.
- Pisk fløden til en let skum og tilsæt flormelis med vaniljekorn.
- Tag husblassen op af vandet, smelt det i en microovn (skal cirka have 10 sekunder) og afkøl det.
- Kom den afkølede husblas i ananasblandingen og vend den let piskede fløde i blandingen.
- Stil den på køl til den har sat sig, eller i fryseren i ca. 45 min, og moussen er klar til at lægges i kagen.
Man bliver nødt til at koge ananassen før man tilsætter husblas, så ikke man står som mig, med flere liter opløst flydende mousse, der skulle i en bryllupskage.... Der er et enzym i ananas, som nedbryder stivelse, viste det sig, da jeg researchede lidt på hvorfor min ananasmousse er flydende. Enzymet går til grunde når man giver ananassen et opkog.
SvarSlet