søndag den 1. september 2013

Mormor kringle

2 stk.


Ingredienser
  • Gær 50 g
  • Mælk 2 dl.
  • Hvedemel 800 g
  • Smør, stuetemperatur 350 g
  • Sukker 4 spsk.

Remonce (fyld):
  • Smør 150 g
  • Flormelis 150 g
  • Marcipan, revet 150 g
  • Kartoffelmel 1 spsk. 

Pynt:
  • Æg til pensling 1 stk.
  • Perlesukker
  • Nødder, hakkede/flager


Fremgangsmåde
  1. Opløs gæren i mælken.
  2. Tilsæt hvedemel, sukker og smør og ælt til dejen er ensartet.
  3. Lad den hæve 15 minutter tildækket.
  4. Imens dejen hæver, røres remoncen sammen.
  5. Dejen deles nu i to, hver klump rulles ud til en størrelse på ca. 20 x 50 cm.
  6. Dejens sider skæres i snipper på skrå, remoncen placeres på midten af dejen hvorefter snipperne skiftevis foldes ind over, så der danner sig et fletmønster.
  7. Kringlerne efterhæver på en bageplade med bagepapir i ca. 20 minutter.
  8. Pensles med sammenpisket æg og drysses med perlesukker og hakkede nøddeflager.
  9. Kringlerne bages ved 180 grader (varmluft) i ca. 20 minutter.


Variation:

Remoncen kan også laves uden marcipan, eller fx med  skovbærmarcipan i stedet. Der kan også tilsættes revet appelsinskal til remoncen, for et friskere udtryk. Ligeledes ynder jeg somme tider, at tilsætte små stykker nougat, for lidt ekstra smag.

 Kringlerne kan fryses.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar