- Gær 50 g
- Mælk 2 dl.
- Hvedemel 800 g
- Smør, stuetemperatur 350 g
- Sukker 4 spsk.
Remonce (fyld):
- Smør 150 g
- Flormelis 150 g
- Marcipan, revet 150 g
- Kartoffelmel 1 spsk.
Pynt:
- Æg til pensling 1 stk.
- Perlesukker
- Nødder, hakkede/flager
Fremgangsmåde
- Opløs gæren i mælken.
- Tilsæt hvedemel, sukker og smør og ælt til dejen er ensartet.
- Lad den hæve 15 minutter tildækket.
- Imens dejen hæver, røres remoncen sammen.
- Dejen deles nu i to, hver klump rulles ud til en størrelse på ca. 20 x 50 cm.
- Dejens sider skæres i snipper på skrå, remoncen placeres på midten af dejen hvorefter snipperne skiftevis foldes ind over, så der danner sig et fletmønster.
- Kringlerne efterhæver på en bageplade med bagepapir i ca. 20 minutter.
- Pensles med sammenpisket æg og drysses med perlesukker og hakkede nøddeflager.
- Kringlerne bages ved 180 grader (varmluft) i ca. 20 minutter.
Variation:
Remoncen kan også laves uden marcipan, eller fx med skovbærmarcipan i stedet. Der kan også
tilsættes revet appelsinskal til remoncen, for et friskere udtryk. Ligeledes
ynder jeg somme tider, at tilsætte små stykker nougat, for lidt ekstra smag.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar