Man går bare ALDRIG galt i byen med en citronmåne, og slet ikke den hjemmelavet af slagsen.
Ingredienser
Selve kagen
- 200 g smør
- 200 g sukker
- 200 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 3 æg
- Skallen af to usprøjtede citroner
- Saften af en halv citron
- 1 vanillestang eller to tsk vanillesukker
Glasur
- Saften af en halv citron (passende den anden halvdel af den ovenstående)
- Flormelis til den rette konsistens nås
- Evt. et par dråber gul frugtfarve, hvis det haves
Fremgangsmåde
- Smelt smørret, og stil det til side.
- Riv skallen af citronerne og pres saften af den halve citron.
- (Flæk vanillestangen og skrab kornene ud)
- Pisk æggene, sukkeret og vaniljekornene/vaniljesukkeret godt sammen, og tilsæt det smeltede smør under omrøring.
- Tilsæt citronsaften og citronskallen, og vend melet og bagepulveret i dejen.
- Hæld dejen i en passende rund form (f.eks. en lille springform)
- Bag den ved 200 grader i ca. 35 minutter, eller til der ikke hænger dej fast, når man stikker en gaffel i kagen.
- Lad citronkagen afkøle og vend den forsigtigt ud af formen. Overtræk kagen med glasur og lad det stivne, inden kagen skæres over i måner(halve).
Ingen kommentarer:
Send en kommentar